Zonnebrillen trends 2017

De zomer lijkt nog ver maar nu al komen er van de diverse merken modellen naar buiten die een goed beeld geven van de nieuwste zonnebrillen trends voor 2017.

Spiegelglazen zijn na 2015 gebleven en zullen ook in 2017 weer het straatbeeld bepalen. Actueler is misschien wel de platte lens, zoals we die zagen bij de Dior Abstract.

100% platte brillenglazen

100% platte brillenglazen

Deze trend zal doorzetten en meer merken brengen een zonnebril met geheel platte (spiegel) brillenglazen.
Rond en klein is vorige jaar voor het eerst stevig doorgezet bij zowel de heren- als de dameszonnebrillen en zal ook zeker in 2017 veel gezien gaan worden.

Nieuw is misschien dat we meer rimless modellen zullen gaan zien, maar dan echt geheel zonder frame. Bekend is natuurlijk de Tuttolente van Retrosuperfuture, maar ook andere merken zullen deze ‘full lens’ modellen gaan introduceren aankomende lente.

Zonnebrillen met een dubbele brug keren in grote getallen terug in deze zomer. Na de herintroductie vorig jaar heeft nu zo’n beetje elk merk wel een rond of rechthoekig model met een dubbele brug. Meestal van metaal maar ook kunststof varianten komen voor.

Ray-Ban 4253 met dubbele neusbrug

Ray-Ban 4253 met dubbele neusbrug

Wat prijzen van zonnebrillen betreft loopt het zoals altijd sterk uiteen.
Een Polaroid zonnebril is er al vanaf €49,- Gucci voert ook een prijsstijging door en uiteraard spannen merken met een zeer hoogwaardige afwerking en materiaalkeuze de kroon. Zoals Dita zonnebrillen die gemiddeld al gauw 600 a 700 euro kosten.
Voor zonnebrillen geldt tegenwoordig; probeer je te onderscheiden, hoe unieker hoe beter….

Een originele merkzonnebril wordt altijd geleverd met een brillenkoker/hoes en brillendoekje. Dit is uiteraard niet voor niets en wij adviseren je om hier dan ook gebruik van te maken.
Schijnt er een dag geen zon? Doe je zonnebril terug in z’n hoes of koker, dit voorkomt dat er krasjes op komen.

zonnebril-schoonmaken-3

Brillendoekjes

Leg een bril of zonnebril nooit op het glas neer; één keer verschuiven en je hebt krassen op je glazen.

Een zonnebril schoonmaken doe je altijd met het meegeleverde brillendoekje. Gebruik geen keukenpapier of bijvoorbeeld toiletpapier, hier kunnen harde deeltjes inzitten die krasjes kunnen veroorzaken. Een brillendoekje is superzacht en speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van je zonnebril.

Zonnebrandcreme of make-up van je zonnebril verwijderen? Dit doe je het beste met stromend warm water en eventueel een beetje (zachte) zeep (geen afwasmiddel of andere schoonmaakmiddelen!) Dagelijks reinigen van je zonnebril kan zowiezo geen kwaad aangezien onze huid (zuur) en leefomgeving ook een aardige invloed kunnen hebben op de levensduur van je zonnebril. En dat geldt ook voor je zonnebril op sterkte!

Naast metaal zijn de meeste zonnebrillen gemaakt van hoogwaardig kunststof of een variant hierop. Houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld je zonnebril op het dashboard van je auto laat liggen tijdens de vakantie. Als de zon op een stilstaande auto schijnt, dan kan e temperatuur in deze auto oplopen tot wel 60 graden en dat is echt teveel voor je bril.
Zelfs in het handschoenenkastje kan het te warm worden. Een zonnebril kan door deze temperatuur gaan vervormen en de kwaliteit van je (kunststof) glazen gaat hierdoor achteruit.

Jared Leto (Amerikaans acteur, musicus en ondernemer) zal het nieuwe gezicht zijn van de Carrera Eyewear campagne van 2016. Om de 60ste verjaardag van het merk te vieren, heeft Carrera ervoorgekozen om één van ‘s werelds meestonconventionele talenten de gloednieuwe ‘Maverick’-collectie te laten vertegenwoordigen. “Ik ken Carrera al van toen ik klein was”, zegt Leto. “En toen ik het Maverick-project zag, voelde ik me er meteen mee verbonden. Het project is voor mensen die fearless zijn en risico’s durven nemen. De wilde paarden, de mensen zonder faalangst. Het type mensen die mij mijn hele leven al hebben beïnvloed.”

Als het uithangbord van het merk zal Leto “Maverick” artiesten, muzikanten en andere invloedrijke persoonlijkheden uitnodigen om deel uit te maken van een creatieve video welke door Jared zelf geleid zal worden.

jared-leto-carrera-3

Jared LEto met Carrera uit de Maverick collectie

gucci-zonnebrillen-2016-3

Gucci zonnebrillen gaan in 2016 door met de ronde glazen trend. Niet alleen op de catwalk en tijdens de fashionweek kwamen de ronde modellen op het toneel, maar afgelopen zomer deden naast de spiegelglazen de ronde modellen ook al een voorzichtige entree binnen de Gucci collectie. Voortbordurend op de rijke historie van Gucci en de nieuwste kledinglijn komt nu de aanvulling met de accessoire zoals we elk jaar bij Gucci zien; elegant, eenvoudig en met gebruik van de nieuwste materialen en frisse details. Meer modellen en informatie vind je via luxsunglasses.nl/gucci

0 comments
0 likes
Prev post: Gucci zonnebrillen 2016Next post: Zonnebrillen trends winter 2016

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.