Zonnebrillen trends 2017

De zomer lijkt nog ver maar nu al komen er van de diverse merken modellen naar buiten die een goed beeld geven van de nieuwste zonnebrillen trends voor 2017.

Spiegelglazen zijn na 2015 gebleven en zullen ook in 2017 weer het straatbeeld bepalen. Actueler is misschien wel de platte lens, zoals we die zagen bij de Dior Abstract.

dior-abstract-violet-1

100% platte brillenglazen

Deze trend zal doorzetten en meer merken brengen een zonnebril met geheel platte (spiegel) brillenglazen.
Rond en klein is vorige jaar voor het eerst stevig doorgezet bij zowel de heren- als de dameszonnebrillen en zal ook zeker in 2017 veel gezien gaan worden.

Nieuw is misschien dat we meer rimless modellen zullen gaan zien, maar dan echt geheel zonder frame. Bekend is natuurlijk de Tuttolente van Retrosuperfuture, maar ook andere merken zullen deze ‘full lens’ modellen gaan introduceren aankomende lente.

Zonnebrillen met een dubbele brug keren in grote getallen terug in deze zomer. Na de herintroductie vorig jaar heeft nu zo’n beetje elk merk wel een rond of rechthoekig model met een dubbele brug. Meestal van metaal maar ook kunststof varianten komen voor.

ray-ban-zonnebril-rb4253-601-71-1

Ray-Ban 4253 met dubbele neusbrug

Wat prijzen van zonnebrillen betreft loopt het zoals altijd sterk uiteen.
Een Polaroid zonnebril is er al vanaf €49,- Gucci voert ook een prijsstijging door en uiteraard spannen merken met een zeer hoogwaardige afwerking en materiaalkeuze de kroon. Zoals Dita zonnebrillen die gemiddeld al gauw 600 a 700 euro kosten.
Voor zonnebrillen geldt tegenwoordig; probeer je te onderscheiden, hoe unieker hoe beter….

0 likes
Prev post: yves saint laurent zonnebrillen Archives – ZonnebrillenblogNext post: Jared Leto Carrera Maverick collection

Related posts