Zonnebril schoonmaken? Hier enkele tips!

Een originele merkzonnebril wordt altijd geleverd met een brillenkoker/hoes en brillendoekje. Dit is uiteraard niet voor niets en wij adviseren je om hier dan ook gebruik van te maken.
Schijnt er een dag geen zon? Doe je zonnebril terug in z’n hoes of koker, dit voorkomt dat er krasjes op komen.

Brillendoekjes

Leg een bril of zonnebril nooit op het glas neer; één keer verschuiven en je hebt krassen op je glazen.

Een zonnebril schoonmaken doe je altijd met het meegeleverde brillendoekje. Gebruik geen keukenpapier of bijvoorbeeld toiletpapier, hier kunnen harde deeltjes inzitten die krasjes kunnen veroorzaken. Een brillendoekje is superzacht en speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van je zonnebril.

Zonnebrandcreme of make-up van je zonnebril verwijderen? Dit doe je het beste met stromend warm water en eventueel een beetje (zachte) zeep (geen afwasmiddel of andere schoonmaakmiddelen!) Dagelijks reinigen van je zonnebril kan zowiezo geen kwaad aangezien onze huid (zuur) en leefomgeving ook een aardige invloed kunnen hebben op de levensduur van je zonnebril. En dat geldt ook voor je zonnebril op sterkte!

Naast metaal zijn de meeste zonnebrillen gemaakt van hoogwaardig kunststof of een variant hierop. Houd hier rekening mee als je bijvoorbeeld je zonnebril op het dashboard van je auto laat liggen tijdens de vakantie. Als de zon op een stilstaande auto schijnt, dan kan e temperatuur in deze auto oplopen tot wel 60 graden en dat is echt teveel voor je bril.
Zelfs in het handschoenenkastje kan het te warm worden. Een zonnebril kan door deze temperatuur gaan vervormen en de kwaliteit van je (kunststof) glazen gaat hierdoor achteruit.

0 comments
0 likes
Prev post: Jared Leto Carrera Maverick collectionNext post: Gucci zonnebrillen 2016

Related posts

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.